Politie stopt Middelburgse stalker

vrijdag 30 juni 2017

Middelburg - Vrijdagmorgen heeft de politie in een woning in de wijk Dauwendaele een man aangehouden, omdat hij zijn ex-vriendin de laatste tijd ernstig lastig viel.

De man wordt er van verdacht dat hij vooral de laatste maand de veiligheid van zijn ex-partner structureel aantastte. Zo dreigde hij onder andere het huis van de vrouw in brand te steken en dat hij zou zorgen dat zij de minderjarige kinderen niet meer zou zien. Ook bedreigde hij haar familie, vernielde haar woning en stuurde voortdurend mailtjes naar haar, ook op haar werk. Zijn doel was om met zijn ex-vriendin in gesprek te komen. Ondanks de vele afwijzingen bleef hij haar veiligheid aantasten.

De vrouw deed bij de politie diverse meldingen en op 19 juni jl. officieel aangifte van stalking. De politie nam de zaak in onderzoek en verzamelde bewijs tegen de man. Ook werd een zorgmelding over de vrouw en de kinderen over de stalking en de bedreigingen aan Veilig Thuis gedaan.

Door de Officier van justitie werd toestemming gegeven om de Middelburger aan te houden. Hij werd na zijn aanhouding naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten. Het slachtoffer werd hiervan in kennis gesteld. De man is vrijdag verhoord. 

In het algemeen geldt dat u bewijs moet verzamelen dat u wordt gestalkt. Dat komt dan neer op brieven, mails, sms’jes en berichten (op uw antwoordapparaat) van uw belager bewaren. Op de website Politie.nl vindt u aanvullende informatie over stalking. Op de website Huiselijk geweld leest u ook hoe u aangifte moet doen, en u vindt er een stappenplan tegen het stalken, inclusief een voorbeeldbrief van een betredings- en contactverbod. Met een betredingsverbod wordt iemand de toegang tot uw woning (of bedrijfspand) ontzegd.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Grijpskerke | 112 alarmeringen Grijpskerke | Goedkoop Tanken in Grijpskerke | Supermarkten in Grijpskerke | Weerbericht Grijpskerke