Man bedreigt agenten na arrestatie

zondag 9 april 2017

Vlissingen - Zaterdagochtend is een 30-jarige Vlissinger op de Verkuijl Quakkelaarstraat aangehouden vanwege diverse verkeersovertredingen en grove beledigingen en ernstige bedreigingen richting agenten.

Voor de ogen van surveillerende agenten die op een kruising voor het rode stoplicht wachten, rijdt de verdachte zonder helm op zijn brommer met hoge snelheid de kruising over. Vanwege dit rijgedrag gaan de agenten achter de brommer aan. Zodra de bestuurder signaleert dat de agenten hem ‘op de hielen’ zitten, verhoogt hij zijn snelheid en negeert het gegeven stopteken.

In de Verkuijl Quakkelaarstraat rijdt de man de stoep op om zich achter een aantal zeecontainers te verschuilen. Terwijl de agenten hem tegemoet komen en roepen dat hij wordt aangehouden, probeert de man nogmaals weg te rijden. Een van de agenten duwt hem vervolgens van zijn brommer af, waarna hij in de boeien geslagen wordt. Dan rijst het vermoeden dat de verdachte flink onder invloed van alcohol is gezien de lucht die om hem heen hangt. Hoeveel hij de limiet heeft overschreden is niet te bepalen omdat op geen enkele wijze meewerkt aan testen. Tijdens het vervoer naar het arrestantencomplex bedreigt en beledigt hij de agenten op grove en ernstige wijze.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt vanwege een waslijst aan overtredingen, zoals te hard rijden, negeren van een stopteken, onder invloed roekeloos rijden zonder helm en kentekenplaat, het niet hebben van een geldig rijbewijs en het weigeren van een ademanalyse en een bloedonderzoek. Bovendien blijkt de brommer van diefstal afkomstig te zijn. Daarnaast hebben de agenten aangifte tegen hem gedaan vanwege zijn grove beledigingen en ernstige bedreigingen. De brommer is in beslag genomen.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Grijpskerke | 112 alarmeringen Grijpskerke | Goedkoop Tanken in Grijpskerke | Supermarkten in Grijpskerke | Weerbericht Grijpskerke