Doe mee met spel ‘Boef in de wijk’

donderdag 5 oktober 2017

Vlissingen - Op donderdag 12 oktober a.s. organiseert politieteam Walcheren het spel ‘Boef in de wijk’ in de wijk Bossenburgh. Doel van het spel is om deelnemers met andere ogen naar de wijk te laten kijken.

Die avond is er een 'boef' actief in de wijk. Deelnemers worden daarover via social media geïnformeerd en krijgen aanwijzingen over de verblijfplaats van de ‘boef’. Vervolgens gaat iedereen met deze aanwijzingen aan de slag. Na afloop wordt een prijs uitgereikt aan de deelnemer die de boef heeft gevonden.

Uit gesprekken met burgers komt regelmatig naar voren dat zij het soms lastig vinden om een verdachte situatie te melden. Ook horen we terug dat niet altijd duidelijk is wanneer de politie wel en niet gebeld moet worden en op welk telefoonnummer. Het spel 'Boef in de wijk' laat de deelnemers op een leuke manier kennismaken met verdachte situaties. Bovendien maakt het duidelijk hoe belangrijk het is om goed te kijken en te luisteren. Niet alleen dat, maar ook het doorgeven van relevante informatie over de verdachte situatie wordt geoefend.

Kom dan om 19.00 uur naar de school de Omnibus aan de Slangenburg 3 in Vlissingen. Na het openingswoord en de uitleg gaan we om 19.30 uur de straat op om de 'boeven' te zoeken. Het spel is bedoeld voor zowel jong als oud. Jongeren onder de 16 jaar moeten door een volwassene begeleid worden. Naast inwoners van de wijk Bossenburgh, mogen ook andere omwonenden meespelen. De avond wordt rond 21.30 uur afgesloten.

Je hoeft je vooraf niet officieel aan te melden voor dit spel. Omdat de informatie en de instructies tijdens het spel via Facebook worden gedeeld, moet je wel vooraf de Facebook-pagina van het politieteam Walcheren liken en de Facebook-app tijdens het spel kunnen bekijken. Meld je als geïnteresseerde aan voor het evenement op deze Facebook-pagina. Dan weet de politie ongeveer hoeveel mensen er komen.

Van 9 tot en met 15 oktober staat veiligheid in Zeeland de hele week in de spotlights. Dan wordt de Zeeuwse Week van de Veiligheid georganiseerd. Gemeenten, brandweerposten, politie, Waterschap, andere organisaties die zich bezighouden met veiligheid, maar ook scholen en bedrijven organiseren activiteiten tijdens de week of plaatsen informatie op de website, in sociale media, in wijkbladen, wachtruimtes of in andere eigen communicatiemiddelen. Ook worden er brandweeroefeningen gehouden, zijn er open dagen bij brandweerposten, is er een College Dijkveiligheid, een activiteit rond verkeersveiligheid, speelt de politie het spel ‘Boef in de wijk’, doet gemeente Middelburg een Facebookactie, enz. Omroep Zeeland besteedt volop aandacht aan de Zeeuwse Week van de Veiligheid. Het complete programma staat op www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Grijpskerke | 112 alarmeringen Grijpskerke | Goedkoop Tanken in Grijpskerke | Supermarkten in Grijpskerke | Weerbericht Grijpskerke